La Sapata Feteasca Regala Petiant ØKO 2022 75 CL 12,5 %

149,00

Denne charmetrold af en PetNat er fremstillet på den lokale druesort Feteasca Regala. Feteasca Regala betyder ordret oversat Den Royale Jomfru, og den er en af Rumæniens stoltheder, som rumænerne forventer vil være med til at sætte landet på vinverdenskortet på ny. PetNat er typen af vin og er en forkortelse af de franske ord Petillant Naturel. Det oversættes til dansk som Naturligt Mousserende. Forklaring følger nedenfor. Der laves årligt 2000 flasker af denne vin.

PetNat kan laves på to måder; Den ene ved at den alkoholiske gæring afbrydes af, at man tapper vinen på flaske og lukker flasken til med en kapsel, der giver en tilstrækkelig tæt lukning. Dette får gæringen til at danne kuldioxid i stedet for alkohol, og resten af sukkeret i den gærende vin bliver således til brus i stedet for alkohol. Der er ingen sukker tilbage og vinen er tør. Den anden metode er den, at man tager en lille mængde af sin druemost fra vinen til side inden gæringen starter og gemmer den indtil ens vin er færdiggæret, al sukkeret er blevet til alkohol og vinen er blevet tør. Dernæst tappes vinen på flaske sammen med en lille mængde af den ugærede druemost og flasken lukkes med kapsel. På flasken gærer denne most til kuldioxid og vinen bliver let mousserende i den grad, vinbonden ønsker. Denne vin er lavet ved den andennævnte af metoderne. Efter begge metoder ender vinen med at have lidt gærrester i flasken. Det er helt normalt og forventeligt, det skal der være, det ikke kan undgås. Det gør PetNat til en meget interessant vintype, da man på en gang får den unge, friske frugt fra en ny, ung vin og man får kompleksitet fra lagringen med gæren, der løbende finder sted på flasken. Det er simpelthen herligt, her er stor drikkeglæde, masser af charme og umiddelbarhed og samtidig kompleksitet, hvis man skulle få lyst til at nørde vinen. God fornøjelse!

Farve: Strågul med grønne reflekser 
Duft: Intens duft med vægt på den grønne, friske frugt som grapefrugt, grønne æbler, stikkelsbær og lidt mere modne frugtnoter af fersken og kun-næsten-moden grøn melon og papaya. Dertil noter af gær og friskbagt brød.
Smagsnoter: Middelfyldig vin med blid brus. Slutter saftigt og man har med det samme lyst til næste mundfuld. Der er igen vægt på de friske, grønne frugtnoter og brødnoterne supplerer flot. En uprætentiøs charmetrold med ægte kompleksitet.

Serveringsforslag: Serveres afkølet som aperitif eller til lettere retter med fx fisk og skaldyr eller lettere oste

SpecialKøbmanden siden 1972 har altid været en god blandet købmandshandel og er det forsat.

I gennem alle årene er butikken udviklet efter tidens trend og muligheder.

Vi har som i mere end 50 år stadig et meget bredt udvalg af krydderier, kaffe og te.

Vores kolonial afdeling er blevet opgraderet og der er produkter fra hele verdenen.

Der er et bredt udvalg af chokolade, både til gaver og gør det selv. Vin og spiritus afdeling.

Vi har en afdeling med køkken/bageudstyr.

Udover vores webshop har vi fysisk butik i Sluseholmen 27, 2450 Kbh SV.

Follow Us
Subscribe newsletter
spacer