Topsælgere

Genskab El Bullis fantastiske univers i dit eget køkken!
Vi har de berømmede ingredienser, der var med til at gøre El Bulli til Verdens bedste restaurant. Lav ’kaviar’ eller andre sjove typer sfære i køkkenet. Vi har startkits.

Model/varenr.: SK3019

Malto er et produkt, der er udvundet af tapioka og baseret på maltodextrin (kulhydrat). Det anvendes som fyldemiddel, men kan også absorbere olier. Fremtræder som et meget fint pulver. God kold og varm opløselighed. Når det blandes med olie, bliver det et pulver, der kan bearbejdes og som opløses i vandholdigt medium.

59,95
Model/varenr.: CO-10514-50

Udvindes af alger. Har en evne til at gelere i forbindelse med calcium. Opløser man Algin i en væske og nedsænker det i Calcic, dannes der en tynd geléhinde om væsken. Disse kaldes Sfæres eller spheres. Kan også anvendes til fake Kaviar.

69,95
Model/varenr.: CO-10510-40

Agar udvindes af rødalger eller tang og bruges som geleringsmiddel. Kan anvendes istedet for husblads hvor man ikke ønsker animalsk produceret fortykningsmiddel. Avendes også til gel spaghetti. Kan bevare formen op til 80 grader

69,95
Model/varenr.: CO-10507-50

Xantana bliver udvundet fra en gæring af kornstivelse med en bakterie (Xanthomonas campestris) som man finder i kål. Resultatet er en gummi med fantastiske fortykkelses evner. Det har også et bemærkelsesværdigt potentiale som en "fastholder", hvilket betyder at den kan fastholde et emne på et givet niveau i en væske uden at det synker. Det kan også fastholde kulsyre.

Pulverform. Opløselige kold og varmt. Det kan tykne alkohol. Det er ekstremt modstansdygtigt over for frysning og optøning. Selvom det bliver opvarmet mister det ikke sin fortykkende effekt. Omrystes langsomt og lad det stå for sig selv og optage væske.

Fremgangsmåde: Opløses i vandigt medium 1-4 g/L med en stavblender.
Både kold og varm opløselig. Høj fortyknings-suspensionsevne.
Begrænset brug i fødevarer. Maximal dos. i visse fødevarer: 10 g/kg.

Ingredienser: Fortykningsmiddel Xanthangummi E415.

59,95
Model/varenr.: spk-7897

vejer fra 0,1 g.

ass. modeller.

velegnet til textura produkter

149,95
Model/varenr.: CO-10515-50

Calcium salt i høj koncentration og letopløseligt. Bruges sammen med Algin når man laver spherification.

 

29,95
Model/varenr.: CO-10508-40

Fremstilles af bakterien Sphingomonas elodea. Gellan laver en fast gelé, som kan skæres selv ved 90 grader.

Fint pulver. Mister sin effekt ved kontakt med saltopløsninger.

99,95
Model/varenr.: CO-10505

400gr. Gør det muligt at indarbejde smagen af krystalliseret honning i retter, søde som sure og samtidig tilføre retten en unik sprød tekstur.

Små granulater. Opbevares køligt og meget tørt.

279,00
Model/varenr.: CO-10522-50

Yopol er yoghurt i pulverform, som gør det muligt at tilføre yoghurt smag til emner og på måder der normalt ikke er muligt med almindelig yoghurt. Er velegnet til kiks, kager, desserter og andre søde sager.

49,95
Model/varenr.: CO-10503

600 gr. Sodium citrat. Udvindes af citrusfrugter  og er almindeligvis brugt i fødevareindustrien til at forhindre oxidering af grøntsager og frugt.

Det har en evne til at reducere syre i maden og er nødvendig for at kunne lave sfæres af noget med højt syreindhold.

Opløses nemt og reagerer hurtigt.

179,00
Model/varenr.: CO-10525

Manitol har en lav hygroskopicitet, er ikke fugtgivende og kan tåle en temperatur på op til 400 °C, uden at det smager brændt. Det har en lav sødeevne (50-60 %) i forhold til saccharose.

Fremgangsmåde:
Smeltes ved lav varme, indtil produktet er fuldstændigt flydende. Produktet, der skal krystalliseret dyppes forsigtigt i badet. Beregnet til brug i fødevarer. Behandles forsigtigt, idet produktet når en meget høj temperatur.

Ingredienser:
Sødemiddel: Mannitol fremstillet ved hydrogenering (E-421i). En overdreven indtagelse kan virke afførende.

275,00
Model/varenr.: CO-10515

600g. Calcium salt i høj koncentration og letopløseligt. Bruges sammen med Algin når man laver spherification.

169,00
Model/varenr.: CO-10530-50

Sjov boblende og prikkende effekt. Kan spises som de er, indkapslet i chokolade eller karamel. Mal dem til pulver og tilsæt det til is og sorbet.

Aflange granulater med en neutral smag.

79,95
Model/varenr.: CO-10502-40

Et naturligt soja lecithinbaseret stof som gør det muligt at lave skum af juice eller andre vandlignende midler.

Opløses i kold væske og piskes op. Emulgerer desuden umulige saucer

54,95
Model/varenr.: CO-10506-50

Er et gelémiddel, som er udvundet af rødalgerne Chondrus og Eucheuma genera. Det er en Carrageenan, opkaldt efter Carragheen i Irland, hvor disse alger er blevet brugt i mere end 600 år. I midten af de 20. århundrede begyndte dette "Irske mos" at blive industrielt fremstillet som et gelé middel. Bruges til den traditionelle Irske budding; Carrageen Mould. Carrageenan er emulgerende, fortykkende og geldannende tilsætningsstof i is, geléer, kiks, småkager, milk shakes og frosne desserter.
Det er enddog brugt i nogle kosmetik- og medicinprodukter.

Iota kan lave en blød og elastisk gelé. Det kan også anvendes til at lave varm gelatine.

 Fint pulver. Det skal opløses i kold væske og opvarmes til omkring 80° C for at blive til gelé. En blød gelé, som ikke former sig, mens det bliver omrørt. Hvis geléen går fra hinanden, kan det formes igen.

59,95