- Forside
- Delikatessen, Kaffe & Te
- Kolonial
- Texturas produkter
-
-
59,95
-
50,00
-
79,95
-
54,95
-
595,00
Texturas produkter
Genskab El Bullis fantastiske univers i dit eget køkken!
Vi har de berømmede ingredienser, der var med til at gøre El Bulli til Verdens bedste restaurant. Lav ’kaviar’ eller andre sjove typer sfære i køkkenet. Vi har startkits.
Fremstilles af bakterien Sphingomonas elodea. Gellan laver en fast gelé, som kan skæres selv ved 90 grader.
Fint pulver. Mister sin effekt ved kontakt med saltopløsninger.
Malto er et produkt, der er udvundet af tapioka og baseret på maltodextrin (kulhydrat). Det anvendes som fyldemiddel, men kan også absorbere olier. Fremtræder som et meget fint pulver. God kold og varm opløselighed. Når det blandes med olie, bliver det et pulver, der kan bearbejdes og som opløses i vandholdigt medium.
Agar udvindes af rødalger eller tang og bruges som geleringsmiddel. Kan anvendes istedet for husblads hvor man ikke ønsker animalsk produceret fortykningsmiddel. Avendes også til gel spaghetti. Kan bevare formen op til 80 grader
Xantana bliver udvundet fra en gæring af kornstivelse med en bakterie (Xanthomonas campestris) som man finder i kål. Resultatet er en gummi med fantastiske fortykkelses evner. Det har også et bemærkelsesværdigt potentiale som en "fastholder", hvilket betyder at den kan fastholde et emne på et givet niveau i en væske uden at det synker. Det kan også fastholde kulsyre.
Pulverform. Opløselige kold og varmt. Det kan tykne alkohol. Det er ekstremt modstansdygtigt over for frysning og optøning. Selvom det bliver opvarmet mister det ikke sin fortykkende effekt. Omrystes langsomt og lad det stå for sig selv og optage væske.
Fremgangsmåde: Opløses i vandigt medium 1-4 g/L med en stavblender.
Både kold og varm opløselig. Høj fortyknings-suspensionsevne.
Begrænset brug i fødevarer. Maximal dos. i visse fødevarer: 10 g/kg.
Et naturligt soja lecithinbaseret stof som gør det muligt at lave skum af juice eller andre vandlignende midler.
Opløses i kold væske og piskes op. Emulgerer desuden umulige saucer
Udvindes af alger. Har en evne til at gelere i forbindelse med calcium. Opløser man Algin i en væske og nedsænker det i Calcic, dannes der en tynd geléhinde om væsken. Disse kaldes Sfæres eller spheres. Kan også anvendes til fake Kaviar.
Sodium citrat. Udvindes af citrusfrugter og er almindeligvis brugt i fødevareindustrien til at forhindre oxidering af grøntsager og frugt.
Det har en evne til at reducere syre i maden og er nødvendig for at kunne lave sfæres af noget med højt syreindhold.
Opløses nemt og reagerer hurtigt.
Fremstilles af bakterien Sphingomonas elodea. Gellan laver en fast gelé, som kan skæres selv ved 90 grader.
Fint pulver. Mister sin effekt ved kontakt med saltopløsninger.
Maltodexin er et kulhydrat udvundet af majs molekyler. Det har en lidt sødende virkning, men indeholder ingen kalorier.
Kan opløses i både varme og kulde. Går i forbindelse med olie og bliver til fast form. Udstik med et lille glas eller småkageudstikker til festlig og smagsfuld afpyntning.
Man kan f.eks. at lave olivenoliepulver, som bliver til olivenolie igen, når det spises. Det samme kan gøres med Nutella og lave "sne" over sine desserter. Pulveret presses gennem en finmasket si.
Ved forbindelse med vand opløses blandingen fuldstændig.
Calcium salt i høj koncentration og letopløseligt. Bruges sammen med Algin når man laver spherification.
Manitol har en lav hygroskopicitet, er ikke fugtgivende og kan tåle en temperatur på op til 400 °C, uden at det smager brændt. Det har en lav sødeevne (50-60 %) i forhold til saccharose.