Pike Road Pinot Noir 2021 75 CL 13,5 %

160,00

Farve: Lys rubinrød.
Duft: Indbydende duft af røde kirsebær, roser, violer, let toastede fadnoter giver dybde og klasse og tilføjer krydderier. En dragende næse.
Smagsnoter: Igen tilføjer et strejf af velintegreret egetræsfad dybde og mænger sig med den levende røde frugt af kirsebær, hindbær, saftspændte friske blommer og lidt hibiscus. Crunchy og læskende. Klasse! 

Serveringsforslag: Servér den gerne let afkølet til det lettere køkken. Den er ganske blød, så den kan også drikkes uden mad.

Alle steder hvor der findes en vinproducent med en gane vil der foregå forsøg med Pinot Noir”. Sådan afslutter selveste Oxford Vinleksikon sit afsnit om Pinot Noir. Når verdens vinentusiaster med julelys i øjnene beskriver deres kærlighed til Pinot Noir-druen, så er franske Bourgogne som regel genstand for de varmeste følelser. Priserne her er imidlertid eksploderet, så mange entusiaster jagter ”den hellige gral” andetsteds. Der er således stor opmærksomhed omkring, hvor ellers i verden man kan dyrke Pinot Noir og opnå samme kvalitet som i Bourgogne. Blandt verdens entusiaster er der aktuelt ret bred enighed om, at den amerikanske stat Oregon, med underzonen Willamette Valley, napper andenpladsen. Og det er fornemt, da konkurrencen er stor! Kvaliteten er tårnhøj og priserne er generelt nu også temmelig høje på vin fra Oregon. Denne er en meget smuk undtagelse – og det uden at gå på kompromis med kvaliteten!

Elk Cove er producenten bag, og det er en af Oregons ældste og bedste producenter. Af denne årsag bliver de tilbudt druer fra mange gode marker af venner og venners venner, som ikke selv kan forædle druerne til vin. Denne vin er stukket af disse druer. De er dyrket med kærlighed og kommer ofte fra anerkendte marker. Elk Cove supplerer med druer fra egne marker, så slutresultatet er fuldendt og i perfekt balance.

Elk Cove har således formået at lave en ægte, fuldblods Willamette Pinot Noir til os i tårnhøj kvalitet, autentisk i karakter og med ”dyre” nuancer af lagring på egetræsfade blandet med sprød, luftig, rødfrugtet Pinot karakter. En vin, der ikke burde kunne lade sig gøre til denne pris.

Al frugten til Pike Road er håndplukket, håndsorteret og 100% fra Willamette Valley, den største ”AVA” i Oregon (American Viticultural Area = det franske ’AOC’). Vinen gærer i tanke af rustfrit stål og lagres efterfølgende 10 måneder i fade af 100% fransk eg. Resultatet er en førsteklasses Oregon Pinot til en pris, hvor denne kvalitet ellers er uopnåelig.

 

SpecialKøbmanden siden 1972 har altid været en god blandet købmandshandel og er det forsat.

I gennem alle årene er butikken udviklet efter tidens trend og muligheder.

Vi har som i mere end 50 år stadig et meget bredt udvalg af krydderier, kaffe og te.

Vores kolonial afdeling er blevet opgraderet og der er produkter fra hele verdenen.

Der er et bredt udvalg af chokolade, både til gaver og gør det selv. Vin og spiritus afdeling.

Vi har en afdeling med køkken/bageudstyr.

Udover vores webshop har vi fysisk butik i Sluseholmen 27, 2450 Kbh SV

Find os på
Tilmeld nyhedsbrev