Fayolle Crozes Hermitage Les Sens Rouge 2020 75 CL 13,5 %

190,00

Domaine Fayolle er et lille, traditionelt familiebrug primært med marker i appellationen Crozes-Hermitage i den vinregion, der refereres til som Nordrhone. Det er området omkring Rhone-floden mellem byerne Valence og Lyon. Her i nord hersker rødvine fremstillet på Syrah, den eneste tilladte blå druesort, suppleret af små mængder hvidvin. Lettere kuriøst må man gerne anvende små mængder af de grønne druer sammen med Syrah’en, når man laver rødvin i Nordrhone, men for hovedparten af rødvinene gælder det, at de er lavet på ren Syrah. Denne vin er et eksempel på ren Syrah fra et par glimrende parceller omkring selve byen Crozes-Hermitage og hjembyen Gervas, der ligger lige nordvest for Crozes ud til Rhone-floden. Vinen ser ikke egetræ, så det er den rene, uforfalskede og usminkede fortolkning af Nordrhone og Syrah. -Og hvilken en af slagsen! Man smager her hvorfor vinene fra Nordrhone bare stige og stiger i agtelse (og desværre også pris). Denne sjældne kombination af fylde og elegance tilsat Syrah-druens særegne og smukke karakter finder man ganske enkelt ikke mange steder udenfor Nordrhone.

Farve: Dyb rubin med lilla reflekser
Duft: Intens mørk frugt med solbær, brombær, modne hindbær og blåbær med en overtone af viol samt dybere noter af rosa og sort peber, fyrrenåle og nellike.
Smagsnoter: Fyldig vin rig på primær frugt i sin ungdom, som smukt viser nordrhones elegante udtryk af Syrah. Med grundig iltning, eller med den rette lagring i kælderen, støder det krydrede og urtede til.

 

SpecialKøbmanden siden 1972 har altid været en god blandet købmandshandel og er det forsat.

I gennem alle årene er butikken udviklet efter tidens trend og muligheder.

Vi har som i mere end 50 år stadig et meget bredt udvalg af krydderier, kaffe og te.

Vores kolonial afdeling er blevet opgraderet og der er produkter fra hele verdenen.

Der er et bredt udvalg af chokolade, både til gaver og gør det selv. Vin og spiritus afdeling.

Vi har en afdeling med køkken/bageudstyr.

Udover vores webshop har vi fysisk butik i Sluseholmen 27, 2450 Kbh SV

Find os på
Tilmeld nyhedsbrev