Texturas Metil 300 g. (kødlim)
Gelé-middel udvundet af cellulose fra grøntsager. Ulig andre gelé-midler, bliver Metil (med en metilcellulose base) først til gelé, når det bliver tilført varme. Når det er koldt opfører det sig som jævner. Der er mange variationer af viskositet, når det gælder metilcellulose og det påvirker det endelige resultat af gelification. Metil er ofte blevet valgt pga. dens gelificeringskraft og reabilitet.
Pulverform. Skal blandes, mens det er koldt. Ryst kraftigt og lad det hvile i køleskabet indtil det når 4° C, så det bliver fugtigt. Herefter, skal det opvarmes til 55° C. Når produktet igen er afkølet, mister det sin gelificerings kapacitet og bliver flydende.
Ingredienser:
Geleringsmiddel: Methylcellulose (E-461).
Næringsindhold pr. 100 g.
Energi | KJ/Kcal |
Fedt | <0,1 g |
Heraf mættede fedtsyrer | <0,01 g |
Kulhydrat | <0,4 g |
Heraf sukkerarter | <0,4 g |
Protein | <0,1 g |
Salt | 0 g |