TJOIS Basismel, Øko Glutenfri Vegansk 500g.
Universal melmix er basismel til brød, kager og madlavning. Brug den i pandekager, vafler, hjemmelavet pasta og til rosinbrød.
Brød: 250 g Basismel, 2 dl lunt vand, 25 g olie, 25 g gær og ½ tsk. sukker. Opløs gæren i lidt af vandet og tilsæt sukker. Lad det hvile 5 min. Bland de øvrige ingredienser i gærblandingen og ælt til dejen er smidig. Kom dejen i en aflang brødform ca. 20 x 10 cm. og glat dejen med en patel. Dæk formen med film og lad brødet hæve et lunt sted i ca. 35 min. Bages i forvarmet ovn ved 200° i 1 time. Amerikanske pandekager: 250 g Basismel, 2 tsk. bagepulver, 2 tsk. vaniljesukker, 2 æg, 1 knsp. salt, 3 dl mælk. Alle ingredienserne blandes og pandekagerne bages på en pande med fedtstof.
Ingredienser
Fin rismel*, majsstivelse*, tapiokastivelse*, sukker*, salt*, fortykkelsesmiddel (xanthangummi), hævemiddel (natrium bikarbonat), surhedsregulerende middel (kaliumtartrat). *=fra kontrollerede økologiske landbrug.
Næringsindhold pr. 100g
Energi | 1486kJ / 350kcal |
Fedt | 1,1g |
– Heraf mættet fedt | 0,4g |
Kulhydrat | 78,5g |
– Heraf sukkerarter | 2,4g |
Protein | 4,7g |
Salt | 1,0g |