- Forside
- Specialkøbmanden Opskrifter
- Pistachoux
Pistachoux
1)- Citron creme
Iingredienser: |
|
75g. |
smør |
120g. |
flormelis |
150g. |
Let pisket æg. |
80g. |
Citron frugt pure |
1,5 blad |
Husblas |
How to make:
Blanding af ingredienser.
Varm smør og sukker og rør indtil det har en jævn konsistens. Tilsæt æg og citron puré. Så skal det tilbage på kogepladen, pisk konstant, indtil det begynder at koge/simre. Fjernes fra kogepladen, tilsæt husblas, og rør rundt. Fyld det i half-sphere silikone bageform, bank det let og så på frost
2)- Chokolade Streusel
Ingredienser |
|
97g. |
mel |
15g. |
Kakao pulver |
111g. |
mandelmel |
111g. |
Brun sukker |
2g. |
Fleur de sel/salt |
111g. |
Kølet smør i terninger. |
How to make:
Blanding af ingredienser.
Forvarm ovnen til 150C. Bland alle de tørre ingredienser og tilsæt smør og ælt det indtil det er crumbly/smuldrende.
Smør/rul det tyndt ud på bagepapir på bageplade og og bages i 20 minutter.
3)- Craquelin
Ingredienser |
|
80g. |
smør |
100g. |
Brun sukker |
100g. |
mel |
How to make:
Blanding af ingredienser:
Bland ingredienser og laves til en dej UDEN at blande luft i dejen. Rulles ud mellem 2 lag bagepapir til en tykkelse på 2 mm. Frys det, så det bliver hårdt og derefter stikkes ud i samme størrelse som choux puffs and stilles tilbage i fryseren indtil senere brug.
4)- Choux Pastry kage
Ingredienser |
|
240ml. |
Vand |
113g. |
Smør |
½ tsp |
Salt |
6g. |
Sukker |
128g. |
Mel |
3 |
Æg (1 ekstra, hvis nødvendigt.) |
How to make:
Blanding af ingredienser.
Forvarm ovnen til 215 grader. Put bagepapir på en bageplade. I en stor gryde bringes vandet, smør salt og sukker til kogning på medium-høj varme. Når det koger, skal du straks tage gryden af varmen. Omrør med en ske, tilsæt alt melet på én gang og omrør hårdt, indtil alt melet er fordelt jævnt, 30 til 60 sekunder.
Vend tilbage til varmen og kog under omrøring 30 sekunder. Skrab blandingen i en blander, der er forsynet med en paddle-fastgørelse (eller brug en håndmikser). Bland ved medium hastighed. Tilsæt 3 æg, 1 æg ad gangen, når mixeren kører.
Stop med at blande efter hver tilsætning for at skrabe siderne af skålen ned. Bland, indtil dejen er glat og blank, og æggene er helt blandet. Dejen skal være tyk, men skal falde langsomt og støt fra piskeris, når du løfter dem ud af skålen. Hvis dejen stadig klæber fast til piskeris, tilsættes det resterende 1 æg og blandes, indtil det er blandet.
5)- Pistachio Pastry Cream
Ingredienser |
|
336g. |
Letmælk |
60g. |
fløde |
74g. |
Sukker |
80g. |
Æggeblommer |
36g. |
majsstivelse |
186g. |
Smør i tern |
3 blad |
Husblas |
200g. |
Pistacie masse |
How to make:
Blanding af ingredienser.
Bring mælk og fløde i en gryde op at koge. Pisk sukker og æggeblommer i en skål indtil det er svagt gult og tykt, og så tilsættes majsstivelse. Pisk den varme mælk/fløde i ægge massen og koges videre til en creme. Rør smør, husblas og pistacie masse I og blandes godt.
Samling af Pistachoux:
Del hver Choux kage i 2 dele. På en ske puttes lidt streusel ud på bunden af kagen, derefter sprøjtes lidt pistacie creme på fra en sprøjtepose. Put en halvkugle af citron cremen på midten, sprøjt resten af pistacie cremen på, lidt mere streusel og så sættes låget af kagen på toppen. Drys med en smule flormelis på toppen.