Pistachoux - Choux Pastry

 

 

1)- Citron creme

Iingredienser:

 

75g.

 smør

120g.

flormelis

150g.

Let pisket æg.

80g.

Citron frugt pure

1,5 blad

Husblas

 

How to make:

Blanding af ingredienser.

Varm smør og sukker og rør indtil det har en jævn konsistens. Tilsæt æg og citron puré. Så skal det tilbage på kogepladen, pisk konstant, indtil det begynder at koge/simre. Fjernes fra kogepladen, tilsæt husblas, og rør rundt. Fyld det i half-sphere silikone bageform, bank det let og så på frost

 

2)- Chokolade Streusel

Ingredienser

 

97g.

mel

15g.

Kakao pulver

111g.

mandelmel

111g.

Brun sukker

2g.

Fleur de sel/salt

111g.

Kølet smør i terninger.

 

How to make:

Blanding af ingredienser.

Forvarm ovnen til 150C. Bland alle de tørre ingredienser og tilsæt smør og ælt det indtil det er crumbly/smuldrende.

Smør/rul det tyndt ud på bagepapir på bageplade og og bages i 20 minutter.

3)- Craquelin

Ingredienser

 

80g.

 smør

100g.

Brun sukker

100g.

mel

 

How to make:

Blanding af ingredienser:

Bland ingredienser og laves til en dej UDEN at blande luft i dejen. Rulles ud mellem 2 lag bagepapir til en tykkelse på 2 mm. Frys det, så det bliver hårdt og derefter stikkes ud i samme størrelse som choux puffs and stilles tilbage i fryseren indtil senere brug.

 

4)- Choux Pastry kage

Ingredienser

 

240ml.

Vand

113g.

Smør

½ tsp

Salt

6g.

Sukker

128g.

Mel

3

Æg (1 ekstra, hvis nødvendigt.)

 

How to make:

Blanding af ingredienser.

Forvarm ovnen til 215 grader. Put bagepapir på en bageplade. I en stor gryde bringes vandet, smør salt og sukker til kogning på medium-høj varme. Når det koger, skal du straks tage gryden af varmen. Omrør med en ske, tilsæt alt melet på én gang og omrør hårdt, indtil alt melet er fordelt jævnt, 30 til 60 sekunder.

Vend tilbage til varmen og kog under omrøring 30 sekunder. Skrab blandingen i en blander, der er forsynet med en paddle-fastgørelse (eller brug en håndmikser). Bland ved medium hastighed. Tilsæt 3 æg, 1 æg ad gangen, når mixeren kører.

Stop med at blande efter hver tilsætning for at skrabe siderne af skålen ned. Bland, indtil dejen er glat og blank, og æggene er helt blandet. Dejen skal være tyk, men skal falde langsomt og støt fra piskeris, når du løfter dem ud af skålen. Hvis dejen stadig klæber fast til piskeris, tilsættes det resterende 1 æg og blandes, indtil det er blandet.

 

5)- Pistachio Pastry Cream

Ingredienser

 

336g.

Letmælk

60g.

fløde

74g.

Sukker

80g.

Æggeblommer

36g.

majsstivelse

186g.

Smør i tern

3 blad

Husblas

200g.

Pistacie masse

 

How to make:

Blanding af ingredienser.

Bring mælk og fløde i en gryde op at koge. Pisk sukker og æggeblommer i en skål indtil det er svagt gult og tykt, og så tilsættes majsstivelse. Pisk den varme mælk/fløde i ægge massen og koges videre til en creme. Rør smør, husblas og pistacie masse I og blandes godt.

Samling af Pistachoux:

Del hver Choux kage i 2 dele. På en ske puttes lidt streusel ud på bunden af kagen, derefter sprøjtes lidt pistacie creme på fra en sprøjtepose. Put en halvkugle af citron cremen på midten, sprøjt resten af pistacie cremen på, lidt mere streusel og så sættes låget af kagen på toppen. Drys med en smule flormelis på toppen.

 

SpecialKøbmanden siden 1972 har altid været en god blandet købmandshandel og er det forsat.

I gennem alle årene er butikken udviklet efter tidens trend og muligheder.

Vi har som i mere end 50 år stadig et meget bredt udvalg af krydderier, kaffe og te.

Vores kolonial afdeling er blevet opgraderet og der er produkter fra hele verdenen.

Der er et bredt udvalg af chokolade, både til gaver og gør det selv. Vin og spiritus afdeling.

Vi har en afdeling med køkken/bageudstyr.

Udover vores webshop har vi fysisk butik i Sluseholmen 27, 2450 Kbh SV.

Follow Us
Subscribe newsletter