Universal melmix er basismel til brød, kager og madlavning. Brug den i pandekager, vafler, hjemmelavet pasta og til rosinbrød.
Brød: 250 g Basismel, 2 dl lunt vand, 25 g olie, 25 g gær og ½ tsk. sukker. Opløs gæren i lidt af vandet og tilsæt sukker. Lad det hvile 5 min. Bland de øvrige ingredienser i gærblandingen og ælt til dejen er smidig. Kom dejen i en aflang brødform ca. 20 x 10 cm. og glat dejen med en patel. Dæk formen med film og lad brødet hæve et lunt sted i ca. 35 min. Bages i forvarmet ovn ved 200° i 1 time. Amerikanske pandekager: 250 g Basismel, 2 tsk. bagepulver, 2 tsk. vaniljesukker, 2 æg, 1 knsp. salt, 3 dl mælk. Alle ingredienserne blandes og pandekagerne bages på en pande med fedtstof.