Alte Rocche er en seriøs Appasimento-vin, som består af 40% Negroamaro, 25% Malvasia, 20% Merlot og 15% Cabernet Sauvignon. I slutningen af september fjernes bladene fra vinstokken, men druerne får lov at hænge til primo oktober. Resultatet er, at druerne begynder at ”tørre ud” og mister op til 50% af druesaften, det betyder at druerne har et højt sukkerindhold og bliver mere smagskoncentrerede. Druerne høstet manuelt, ligesom de håndsorteres inden den nænsomme presning. Gæringen sker ved 26 grader og drueskindet gærer sammen med mosten for at trække farve og aromastoffer fra skindet. Efter afsluttet gæring filtreres vinen nænsomt og drueskindet fjernes. Vinen lagrer 4 måneder på 6.000 liter fade inden den aftappes. Alte Rocche har en flot dybrød farve. Bouqueten indeholder mange forskellige indtryk; kirsebær, solbær, vanille og rosiner. Smagen er er fyldig og koncentreret og sukkerindholdet, på 10 gram pr. liter, er med til at understøtte smagen af kirsebær, kakao, kaffe, blomme efterfulgt af smagen af fadlagring. Alte Rocche har en fin balance mellem frugt, sødme og fadlagring, da vinen har kant og ikke oversød som nogle Appasimento-vin har tendens til at være.