Denne saftige Barbera kommer fra sydvendte skråninger i de bølgede bakker Colline Alfieri omkring den lille by San Damiano d’Asti. Her høstes år efter år perfekt modnede Barbera-druer, som i dette tilfælde får en kort lagring på ståltanke før frigivelse. Dette medfører at man får en sprælsk, saftig og læskende Barbera (hvem sagde bæl-mig-i-store-tåre?), som samtidig er tilfredsstillende og ikke bare ligegyldig.
Farve: Rubinrød
Duft: Et lille whiff peber blander sig med sorte kirsebær, friske blommer og brombær.
Smagsnoter: Saftig, frugtig, drikkeglad smag med medium fylde og fokus på de røde bær.
Serveringsforslag: Nyd den let afkølet (14-16 grader) i dens charmerende ungdom (indenfor 3-4 år fra høståret) som et glas i utide eller til lette kødretter, mellemlagrede oste og det italienske køkkens pastaretter