Gyldne Pistacie Mini Cylindere

                                                   For 24 portioner

      

 

1)- Mandel Mørdej

 

INGREDIENTS

 

103g

Smør

66G

Sigtet flormelis

66G

Mandelmel

2G

Salt

130G

Hvedemel

33G

Æg

 

Fremgangsmåde:

Bland smør og flormelis sammen i en røremaskine, hvor du bruger kagespaden.

Tilsæt Mandelmel, salt, og hvedemel. Lad maskinen blande det i 1 minut.

Tilføj æg og bland yderligere i 2 minutter, men vær forsigtig ikke at arbejde for meget med dejen.

 

Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir (2mm tyk).

Udstik dejen med en aflang udstikker, og kom dem i fryseren i 10 minutter.

Forvarm ovnen til 160oC, og bag dem i 15 minutter på en Airmat.

 

2)- Pistacie kage

 

Ingredients

 

80g

Usaltede pistaciekerner  

62g

Mandel mel

101g

flormelis

17g

Kartoffel stivelse

1

Æg

17g

Honning eller Lys Agave sirup

30g

Æggehvider (1)

76g

Æggehvider (2)

55g

Sukker

104g

Smør

 

Fremgangsmåde:

Bland pistacienødder, Mandelmel og flormelis. Kom blandingen i en food processor og kør til det er findelt.

Tilsæt kartoffelstivelse, det hele æg, honning eller lys agave sirup og æggehvider (1) til pistacieblandingen og rør det i en røremaskine, indtil der opnås en glat konsistens.

 

Pisk Æggehvider (2) og sukker sammen til det laver toppe. Fold derefter de piskede æggehvider forsigtigt i pistacieblandingen.

Kom dejen i en bradepande i et 5-7 mm tykt lag.

Bag ved 170oC i 10 til 12 minutter.

 

3)- Jivara creme

 

Ingredients

 

270g

Fløde

135g

Æggeblomme

50g

Sukker

140g

Jivara chokolade

1g

Fleur de sel

 

Fremgangsmåde:

Opvarm fløden i en gryde. Pisk æggeblomme og sukker til en luftig æggesnaps. Tilsæt æggesnapsen til fløden under konstant omrøring indtil det når 85oC grader, tilføj Fleur de sel.

 

Smelt Jivara chokoladen , vær forsigtig med ikke at varme chokoladen for meget op. Bland cremen i chokoladen en tredjedel af gangen. Køl det ned til  35oC grader. Held cremen over pistaciekagen i en form (30x40 cm). Køl helt ned i fryseren. Når cremen er frossen, brug udstikkeren til at lave indsatserne. (skal bruges i step 4)

 

4)- Azélia Chokolade og pistacie pasta mousse

 

Ingredients

 

100g

Sødmælk

15g

Sukker

65g

Æggeblommer

2,5 ark

Husblas

200g

Azélia chokolade

40g

Valhrona Pistacie pasta

245g

Fløde

 

Fremgangsmåde:

Udblød husblassen I rigeligt vand i minimum 5 minutter.

Smelt Azélia chokolade og tilføj pistacie pasta.

Lav en engelsk creme med mælken, sukkeret og æggeblommen.

Tag cremen af varmen og tilføj husblassen. Bland den smeltede chokolade i den engelske creme en tredjedel ad gangen, så det bliver til en ganache.

Når ganachen er 35oC fold flødeskum i.

Fyld cylinderformene og kom indsatserne i.  Frys det hele i minimum 6 timer.

 

5)- Orelys Chokolade Glaze

 

Ingredients

 

42g

Vand

72g

Glukose

110g

Sukker

1,5

Husblas

70g

Kondenseret mælk

35g

Sødmælk

130g

Orelys Chokolade

 

Fremgangsmåde:

Bring vand, glukose og sukker i kog til 108oC.

Tilføj husblas og derefter kondenseret mælk og sødmælken. Hæld blandingen over Orelys chokoladen og bland til det er ensartet. Brug en konisk sigte til at filtrere og undgå for mange luftbobler. Glazen skal bruges ved 40oC

 

6)- Opbygning:

Efter glazen har sat sig på cylinderne, lig dem ovenpå mandel mørdejen. Kom guld blade og lidt pistaciekerner på toppen. Så er den klar til servering.

 

 

SpecialKøbmanden siden 1972 har altid været en god blandet købmandshandel og er det forsat.

I gennem alle årene er butikken udviklet efter tidens trend og muligheder.

Vi har som i mere end 50 år stadig et meget bredt udvalg af krydderier, kaffe og te.

Vores kolonial afdeling er blevet opgraderet og der er produkter fra hele verdenen.

Der er et bredt udvalg af chokolade, både til gaver og gør det selv. Vin og spiritus afdeling.

Vi har en afdeling med køkken/bageudstyr.

Udover vores webshop har vi fysisk butik i Sluseholmen 27, 2450 Kbh SV.

Follow Us
Subscribe newsletter