Isomalt 200 g.

42,95

er sukker, der bla. bruges til at lave spiselige juveler med.

Model/varenr.: SPK-3012

Isomalt er en sukkererstatning, som bruges til at lave bolcher og sukkerpynt. Isomalt er perfekt til at lave spiselige juveler til kagepynt, da den ikke krystalliserer ved kogning som almindeligt sukker, samt modstår fugt bedre end sukkermasse lavet på almindeligt sukker.

Isomalt juveler er fuldt ud spiselige.


Lav dine egne juveler

Hent beskrivelsen som pdf her

250 g. isomalt
4 spsk. vand
Pastafarver
Aromaer fra Lorann Oils

Sukkertermometer
Form til juveler, som kan klare høje temperaturer – eks fra Autumn Carpenter eller silikoneforme fra Wilton eller FPC.

Isomalt og vand blandes i en gryde. Kog isomaltblandingen langsomt op til 160°. Hvis blandingen koges for hurtigt op, vil den blive gul og du vil ikke kunne lave fine klare diamanter. Blandingen vil stadig kunne farves og bruges til farvede juveler.

Spray juvelformen med et tyndt lag Bake Easy og tør det overskydende fedtstof af. Dette sikrer, at juvelerne er nemme at få ud af formen.

Når isomaltblandingen skal hældes i formen, er det en fordel at hælde blandingen over i en silikone muffinsform. Rør rundt i isomaltblandingen med en tandstikker for at frigive de bobler, der dannes under kogningen. Da siderne af muffinsformen er flexible, kan der formes en lille hældetud, som gør det nemmere at hælde isomalten i de små huller i formen. Til de allermindste juveler kan man dyppe en tandstikker i isomaltblandingen og føre en dråbe eller to over i hullet i formen. Juvelerne tager kun få minutter om at størkne og kan nemt trykkes ud af formen.

Hvis man vil tilsætte farve og evt. smag til isomalten kan dette gøres med pastafarver og Lorann oil (eller andre oliebaseret romaer) enten før eller efter, blandingen er hældt op i silikone muffinsformen. Hvis det gøres efter at blandingen er hældt i muffinsforme, kan der laves flere forskellige farver og smag. Hæld få dråber af aromaen i isomaltblandingen. Dyp en tandstikker i pastafarve og derefter i isomaltblandingen. Rør godt rundt, da du dermed også får frigivet boblerne, der er i blandingen.

Hvis der er rester af isomaltblandingen kan man lade den størkne i silikonemuffinformen. Derefter kan isomaltklumpen gemmes i en tætsluttende beholder. Når man skal bruge det igen brækkes klumpen i mindre stykker og smeltes i mikroovn i en silikonemuffinform eller langsomt i en gryde over lavt blus.

Ingredienser: Isomalt (E953)

Til Fødevarebrug.

Overdreven indtagelse kan virke afførende.

Næringsindhold pr. 100 g.

Energi 1649/392 KJ/Kcal
Fedt 0 g
Heraf mættede fedtsyrer 0 g
Kulhydrat 97 g
Heraf sukkerarter 0 g
Protein 0 g
Salt 0 g