Pistaciemasse 200 g.

59,95

Velegnet til konfekt, is og kager

Model/varenr.: SK-319

Velegnet til konfekt, is og kager.

Ingredienser: sukker, abrikoskerner, vand, glukosesirup, fugtighedsreg. Middel (E420), aroma, stivelse (hvede, kartoffel), konservering (E202), syre (E330), farvestoffer (E100, E141).

 

Næringsindhold pr. 100 g.

Energi 1574/376 KJ/Kcal
Fedt 16 g
Heraf mættede fedtsyrer 1,1 g
Kulhydrat 52 g
Heraf sukkerarter 42 g
Protein 6,7 g
Salt 0 g

her de originale opskrifter med pistaciemasse fra tiden med SpecialKøbmanden i City Arkaden:

Specialkøbmandens opskrifter med pistaciemasse

 

 

Pistacie-kage

 

2 æggeblommer

1 dl sukker

50 g blødgjort smør

2 dl malede mandler (mandelmel)

75 g kogte (bage)kartofler (bedst at bruge bagekartofler, er min erfaring)

100 g pistaciemasse

2 æggehvider

 

2 æggeblommer piskes med 1 dl sukker. 50 g blødgjort smør røres i, og 2 dl malede mandler (mandelmel) blandes med 75 g kogte og mosede (bage)kartofler. 100 g pistaciemasse røres i den piskede masse.

2 æggehvider piskes stive og vendes i massen, der derefter fordeles i en smurt springform og bages ved 175 grader i 35-40 min.

Overtrækkes med chokolade. Pyntes med f.eks. pistacienødder eller valnødder (kandiserede violer kan også anbefales – min tilføjelse). Ønsker man kagen grøn, tilsættes grøn farve inden bagningen.

 

 

Pistacie-is

 

4 æggeblommer

4 spsk flormelis

100 g pistaciemasse

½ l piskefløde

 

4 æggeblommer piskes lysegule og skummende med 4 spsk flormelis og blandes med 100 g pistaciemasse.

½ l piskefløde piskes stiv og blandes forsigtigt i æggemassen. Den færdige blanding hældes i form og stilles i fryseren.

I den første time omrøres den færdige masse 3-4 gange, og isen fryses færdig. Kan evt. overtrækkes med chokolade.

En lettere metode er at blødgøre 1 l vaniljeis og irøre 100 g pistacie-råmasse og viderefryse isen.

 

 

Pistacie-fromage

 

1 stang vanilje

2 dl vand

125 g melis

4 æggeblommer

7 blade husblas

2 spsk Hvid Heering

¾ l piskefløde

100 g pistaciemasse

 

2 dl vand koges med 125 g melis til der er 1 dl tilbage – afkøles. 4 æggeblommer – én ad gangen – røres i.

2 barneskefuld pistacie-råmasse røres op med 2 spsk Hvid Heering plus kornene af 1 stang vanilje plus lidt grøn vinfarve, det indkogte sukkervand plus det smeltede og siede husblas.

Når dette begynder at tykne, røres skum af ¾ l piskefløde forsigtigt i.